Muziek

Een wereld zonder muziek is ondenkbaar geworden. Overal waar je gaat of staat, kleurt muziek je dag. Ongetwijfeld hou ook jij ervan om naar een optreden, concert of festival te gaan en om je favoriete nummer mee te zingen op de radio.

Wil je graag nog een stapje verder gaan en zelf een instrument leren bespelen? Droom je ervan om op een groot podium te schitteren? Of om samen met vrienden in een groot koor of orkest te zingen of spelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

We hebben een brede waaier aan opleidingen en instrumenten, en er zijn aparte cursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Welkom in de wondere wereld van de muziek!

 

Beginners – kinderen

Kinderen – 6 en 7 jaar

Ben je 6 of 7 jaar oud? Dan kan je naar de initiatieles in de eerste graad. Spelenderwijs leer je er gedichtjes, liedjes, toneeltjes, ritmisch bewegen en spelen op kleine slaginstrumentjes.

Hou je daarnaast ook van boetseren, schilderen en tekenen? Dan kan je terecht in onze gloednieuwe lessen ‘Kunstkriebels’.

Kinderen – vanaf 8 jaar

Ben je 8 jaar of ouder? Dan kan je direct starten in de tweede graad. Vanaf het eerste jaar leer je al meteen het instrument van jouw dromen te bespelen. Daarnaast leer je in het vak ‘muziekatelier’ muziek lezen en schrijven, je ontwikkelt je gehoor, maakt samen muziek en leert er heel wat muzikale tekens en woorden kennen.

meer info voor beginners

Beginners – volwassenen vanaf 15 jaar

Ben je 15 jaar of ouder en is muziek spelen nieuw voor jou? Dan kan je terecht in de tweede graad voor (jong)volwassenen. Al vanaf het eerste jaar leer je het instrument van jouw keuze bespelen. Daarnaast leer je in het vak ‘muziekatelier’ muziek lezen en schrijven, je maakt samen muziek en je maakt kennis met heel wat muzikale begrippen.

meer info voor beginners

Gevorderden – jongeren en volwassenen

Wanneer je de tweede graad hebt afgerond, kan je naar de derde graad. Vanaf dan heb je de keuze uit de opties klassiek, oude muziek en jazz-pop-rock. Naast instrument- of zangles volg je ook groepsmusiceren, improvisatie of begeleidingspraktijk en muzieklab.

Tijdens de vierde graad vervolmaak je je opleiding aan onze academie en ben je voorbereid om, volgens je eigen mogelijkheden, zelfstandig te musiceren.

Aan het einde van je opleiding behoort twee jaar specialisatie voor uitmuntende leerlingen en na toelating tot de mogelijkheden.

meer info voor gevorderden