Woordkunst-Drama

Speel je graag toneel ? Hou je van gedichten ? Wil je graag op een podium staan ? Vertel je graag verhalen ? Of… wil je dit allemaal wel, maar durf je (nog) niet ?

STEL JE DROOM NIET UIT.

Wij zijn er om je te helpen om met zelfvertrouwen in het leven te staan en met plezier op het podium te schitteren. Kom en duik met ons in de wondere wereld van het spreken, spelen en fantaseren.

Welkom bij de afdeling woordkunst-drama – academie StAPwest.

Er zijn lessen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Beginners – kinderen

Kinderen – 6 en 7 jaar

Ben je 6 of 7 jaar oud? Dan kan je naar de initiatieles in de eerste graad. Spelenderwijs leer je er gedichtjes, liedjes, toneeltjes, ritmisch bewegen en spelen op kleine slaginstrumentjes.

Hou je daarnaast ook van boetseren, schilderen en tekenen? Dan kan je terecht in onze gloednieuwe lessen ‘Kunstkriebels’.

Kinderen – vanaf 8 jaar

Ben je tussen 8 en 12 jaar oud? Dan kan je direct starten in de tweede graad. Je volgt per week één uur woordatelier. Je volgt de lessen steeds samen met jouw leeftijdsgenoten.

meer info voor beginners

Gevorderden

Jongeren – Derde Graad

Na het succesvol afronden van de tweede graad, kan je naar de derde graad. Je volgt per week twee uur les: dramastudio en woordstudio.

Jongeren – Vierde Graad

Wanneer de derde graad is afgerond kan je naar de vierde graad. Je volgt twee uur les per week: één uur dramalab en één uur het vak van jouw keuze. Je kan kiezen uit theater, verteltheater-stemregie, spreken & presenteren of cabaret & comedy.

meer info voor gevorderden

Volwassenen – vanaf 15 jaar

Spreken is zilver… goed spreken briljant.

Communicatie is een noodzaak in onze samenleving. Taal is communicatie.

Wil je graag werken aan een vlotte en mooie spreektaal ? Heb je zin in poëzie en in literatuur? Wil je de scène op om toneel te spelen? Moet je voor je werk of hobby regelmatig speechen of vergaderingen voorzitten en wil je dat op een welsprekende manier doen? Wil je je articulatie en spreekvaardigheid optimaliseren om beter verstaanbaar te zijn in de dagelijkse omgang met je omgeving?

Al deze redenen zijn goed om een cursus woordlab voor volwassenen te volgen in onze academie.

Na de cursus woordlab kan je verder studeren in de vierde graad.

Je volgt twee uur les per week: één uur dramalab en daarnaast kan je kiezen uit de opties theater, verteltheater-stemregie, spreken & presenteren of cabaret & comedy.

meer info voor volwassenen