Home2020-09-01T22:39:36+02:00

Welkom

Welkom op de website van StAPwest, de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek. Een nieuwe naam, een nieuw logo, een vernieuwde site voor een gevestigde waarde: de Stedelijke Academie voor Muziek, Woordkunst en Dans van Veurne.

Waarvoor kan je bij ons terecht? Het plezier dat kinderen, jongeren en volwassenen beleven aan kunst is de voornaamste beweegreden om naar onze academie te komen. De academie biedt op een pedagogisch stevig onderbouwde wijze een kwaliteitsvolle artistieke vorming in podiumkunsten aan: muziek, woordkunst en dans. De academie respecteert de eigenheid van elke leerling, streeft naar de grootst mogelijke differentiatie van elke leerling, besteedt ook veel aandacht aan kunstbeleving in groepsverband en stimuleert de leerling tot deelname aan het culturele leven.

Heb je interesse? Wil je weten welke cursussen je allemaal kan volgen? Wil je weten wie we zijn? Wil je ons artistiek pedagogisch project kennen? Wil je onze visie kennen? Ga dan een kijkje nemen via het Artistiek pedagogisch project, de pagina’s MuziekWoordkunst en Dans.

Veel surfgenot,
Pieter Tieghem, directeur

Opstart schooljaar 2020-2021

Beste leerling,
Beste ouder(s),

Reikhalzend keken we er met z’n allen naar uit en nu is het zover. Ondersteund door trompetgeschal en een vreugdedans schreeuwen we het dan ook graag van alle podia: de volledige opstart van onze academie is een feit. Net als alle andere scholen starten we op 1 september in pandemiefase geel. Dit betekent dat alle lessen gewoon op de academie kunnen doorgaan. Het volledige team van StAPwest deed zijn uiterste best om de opstart zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Graag vragen we dan ook aan jouw om zo goed mogelijk mee te werken aan onze veiligheidsvoorschriften:

  • Blijf thuis als je ziek bent.
  • De leerlingen die naar school gebracht worden, worden afgezet aan de ingang van de academie.

o   Dit houdt in: geen ouders of derden in de academie. De academie is telefonisch of per mail bereikbaar voor uw vragen.
o   Voor groepsvakken: alle leerlingen wachten aan de ingang of op de speelplaats en worden daar opgehaald door hun leerkracht.
o   Het éénrichtingsverkeer, de voorrangsregels en de bewegwijzering moeten gevolgd worden.

  • De lessen starten en eindigen stipt.
  • Wachtlokalen zijn gesloten. Breng ook jouw eigen drinken mee.
  • Handen wassen en ontsmetten – ontsmettingsmiddel is voorzien aan elke ingang en in elk lokaal:

o   bij het binnengaan en verlaten van de academie en van het leslokaal,
o   voor en na het gebruik van gemeenschappelijke materialen (instrumenten, pupiters…).

  • Mondmaskers en Social Distance:

o   leerlingen tot 12 jaar moeten geen mondmasker dragen noch afstand bewaren van elkaar,
o   leerlingen vanaf 12 jaar dragen steeds een mondmasker en houden afstand van elkaar.
o   Uitzondering: bij het bespelen van een blaasinstrument of tijdens het zingen kan de leerling geen mondmasker dragen. In dit geval houden de leerlingen minstens 2m afstand van elkaar.

Het voltallige team van StAPwest wenst jou een deugddoend en creatief schooljaar!

Nieuws

Nieuw aan StAPwest – Kleuterdans

StAPwest – Jazz Pop Rock

Nieuw aan StAPwest – Elektrische Gitaar

Aankomende activiteiten

Facebook