Home2020-11-26T18:28:51+01:00

Welkom

Welkom op de website van StAPwest, de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek. Een nieuwe naam, een nieuw logo, een vernieuwde site voor een gevestigde waarde: de Stedelijke Academie voor Muziek, Woordkunst en Dans van Veurne.

Waarvoor kan je bij ons terecht? Het plezier dat kinderen, jongeren en volwassenen beleven aan kunst is de voornaamste beweegreden om naar onze academie te komen. De academie biedt op een pedagogisch stevig onderbouwde wijze een kwaliteitsvolle artistieke vorming in podiumkunsten aan: muziek, woordkunst en dans. De academie respecteert de eigenheid van elke leerling, streeft naar de grootst mogelijke differentiatie van elke leerling, besteedt ook veel aandacht aan kunstbeleving in groepsverband en stimuleert de leerling tot deelname aan het culturele leven.

Heb je interesse? Wil je weten welke cursussen je allemaal kan volgen? Wil je weten wie we zijn? Wil je ons artistiek pedagogisch project kennen? Wil je onze visie kennen? Ga dan een kijkje nemen via het Artistiek pedagogisch project, de pagina’s MuziekWoordkunst en Dans.

Veel surfgenot,
Pieter Tieghem, directeur

Nieuws

Cutie Flootie Jubileumconcert – dinsdag 12 oktober 2021

Hier vindt u alle info.

Proeflessen – zaterdag 11 september 2021

Podiumkunstenaar worden? Kom naar StAPwest! Wil je proeven van lessen muziek, woord en dans? Twijfel je nog om in te schrijven? Kom tot eind september langs voor een gratis proefles. Reserveren hoeft niet, kom gerust langs in één van onze vestigingen. Je vindt hier alvast het uurrooster voor nieuwe leerlingen. Tot binnenkort?

Een nieuw schooljaar! – Woensdag 1 september 2021

Eindelijk is het zover! De Belgische zomer maakt definitief plaats voor een sprankelend nieuw schooljaar! Mede dankzij de hoge vaccinatiegraad in de regio, kan onze academie op 1 september starten met heel milde maatregelen.

Elke leerling heeft vanaf nu opnieuw recht op normale lessen, zonder beperking qua groepsgrootte en in de klas kan het mondmasker zelfs uit. Dit geldt ook voor de lessen groepsmusiceren, woord en dans!

Er wordt zoveel mogelijk afstand gehouden of een mondmasker gedragen in contacten met andere aanwezigen op drukke plaatsen en tijdens verplaatsingen in gebouwen.

Uiteraard volgen wij strikt de protocollen […]

Aankomende activiteiten

Facebook