Home2020-05-11T14:46:52+02:00

Welkom

Welkom op de website van StAPwest, de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek. Een nieuwe naam, een nieuw logo, een vernieuwde site voor een gevestigde waarde: de Stedelijke Academie voor Muziek, Woordkunst en Dans van Veurne.

Waarvoor kan je bij ons terecht? Het plezier dat kinderen, jongeren en volwassenen beleven aan kunst is de voornaamste beweegreden om naar onze academie te komen. De academie biedt op een pedagogisch stevig onderbouwde wijze een kwaliteitsvolle artistieke vorming in podiumkunsten aan: muziek, woordkunst en dans. De academie respecteert de eigenheid van elke leerling, streeft naar de grootst mogelijke differentiatie van elke leerling, besteedt ook veel aandacht aan kunstbeleving in groepsverband en stimuleert de leerling tot deelname aan het culturele leven.

Heb je interesse? Wil je weten welke cursussen je allemaal kan volgen? Wil je weten wie we zijn? Wil je ons artistiek pedagogisch project kennen? Wil je onze visie kennen? Ga dan een kijkje nemen via het Artistiek pedagogisch project, de pagina’s MuziekWoordkunst en Dans.

Veel surfgenot,
Pieter Tieghem, wn. directeur

Corona

Beste leerling, Beste ouder(s),

De meimaand is traditioneel een hele mooie maand voor onze academie. Een maand waarin honderden leerlingen, samen met hun leerkracht, werken aan de laatste details voor hun optreden op één van de tientallen verschillende toonmomenten. Een maand waarin nieuwsgierige ouders, grootouders en vrienden kunnen komen kijken naar de artistieke en creatieve talenten van hun kind, kleinkind of vriend(in).

Maar dit jaar loopt het helaas helemaal anders. Ons auditorium mist de spanning bij de uitvoerders, de ingehouden adem bij het publiek en het bemoedigende applaus na elke prestatie. Het is dan ook met pijn in het hart dat we alle toonmomenten, concerten en optredens tot het einde van dit schooljaar moeten annuleren.

Toonmomenten vormen een belangrijk onderdeel van een opleiding tot kunstenaar, en de meeste leerlingen van de academie stonden dit schooljaar dan ook al minstens één keer op een podium. Tijdens het tweede semester bespreken we op de evaluatiefiche niet de ‘performer’, maar baseren we ons puur op permanente evaluatie.

Meer info over evaluatie volgt binnenkort. Belangrijk om weten is dat dit steeds in het belang van elke leerling zal gebeuren, in overleg met alle betrokken leerkrachten.

Hoewel heel wat leerlingen en leerkrachten hun uiterste best doen om online lessen te organiseren, kijkt iedereen reikhalzend uit naar de opening van onze academie. Echter is er nog geen datum noch een strategie bekend gemaakt over de eventuele heropstart van het DKO.

Tot slot wil ik graag alle leerlingen oproepen om creatief bezig te blijven. Kunst kan niet alleen troost en ontspanning brengen in deze tijden, boeken, films en muziek kunnen ons laten reizen wanneer onze vrijheid ingeperkt wordt.

Hartelijke groeten,
Pieter Tieghem
Wnd. Directeur StAPwest

Nieuws

Podiumweek

Nieuwjaarsconcert – 26 januari 11u

Kerstconcert – 19 december 2019

Cutie Flootie 2019

Optredens in de bibliotheek

Cutie Flootie – 17 november 2019

Aankomende activiteiten

Facebook