Home2020-03-13T15:01:43+02:00

Welkom

Welkom op de website van StAPwest, de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek. Een nieuwe naam, een nieuw logo, een vernieuwde site voor een gevestigde waarde: de Stedelijke Academie voor Muziek, Woordkunst en Dans van Veurne.

Waarvoor kan je bij ons terecht? Het plezier dat kinderen, jongeren en volwassenen beleven aan kunst is de voornaamste beweegreden om naar onze academie te komen. De academie biedt op een pedagogisch stevig onderbouwde wijze een kwaliteitsvolle artistieke vorming in podiumkunsten aan: muziek, woordkunst en dans. De academie respecteert de eigenheid van elke leerling, streeft naar de grootst mogelijke differentiatie van elke leerling, besteedt ook veel aandacht aan kunstbeleving in groepsverband en stimuleert de leerling tot deelname aan het culturele leven.

Heb je interesse? Wil je weten welke cursussen je allemaal kan volgen? Wil je weten wie we zijn? Wil je ons artistiek pedagogisch project kennen? Wil je onze visie kennen? Ga dan een kijkje nemen via het Artistiek pedagogisch project, de pagina’s MuziekWoordkunst en Dans.

Veel surfgenot,
Pieter Tieghem, wn. directeur

Corona

Beste ouder(s), beste leerling,

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen te schorsen in alle scholen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen. Alle lessen en activiteiten aan onze academie worden geschorst. StAPwest zorgt niet voor naschoolse opvang en de academie is gesloten voor het publiek. Dat geldt voor de hoofdschool en alle vestigingsplaatsen. De overheid stemt af met de scholen van het leerplichtonderwijs voor opvangregelingen.

Deze maatregel gaat in op vrijdag 13 maart om 24 uur en duurt t.e.m. 4 april 2020. Gedurende deze periode worden er geen afwezigheden geregistreerd.  Vrijdag 13 maart gaan de lessen gewoon door.

De co√∂rdinatoren en leraren bekijken ondertussen of en hoe we onze pedagogische werking en de begeleiding van onze leerlingen op alternatieve manieren kunnen organiseren. Jullie krijgen daarover ten gepaste tijde de nodige informatie. 

Meer informatie?

Hartelijke groeten,
Pieter Tieghem

Nieuws

Podiumweek

Nieuwjaarsconcert – 26 januari 11u

Kerstconcert – 19 december 2019

Cutie Flootie 2019

Optredens in de bibliotheek

Cutie Flootie – 17 november 2019

Aankomende activiteiten

Facebook