Home2020-11-26T18:28:51+01:00

Welkom

Welkom op de website van StAPwest, de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek. Een nieuwe naam, een nieuw logo, een vernieuwde site voor een gevestigde waarde: de Stedelijke Academie voor Muziek, Woordkunst en Dans van Veurne.

Waarvoor kan je bij ons terecht? Het plezier dat kinderen, jongeren en volwassenen beleven aan kunst is de voornaamste beweegreden om naar onze academie te komen. De academie biedt op een pedagogisch stevig onderbouwde wijze een kwaliteitsvolle artistieke vorming in podiumkunsten aan: muziek, woordkunst en dans. De academie respecteert de eigenheid van elke leerling, streeft naar de grootst mogelijke differentiatie van elke leerling, besteedt ook veel aandacht aan kunstbeleving in groepsverband en stimuleert de leerling tot deelname aan het culturele leven.

Heb je interesse? Wil je weten welke cursussen je allemaal kan volgen? Wil je weten wie we zijn? Wil je ons artistiek pedagogisch project kennen? Wil je onze visie kennen? Ga dan een kijkje nemen via het Artistiek pedagogisch project, de pagina’s MuziekWoordkunst en Dans.

Veel surfgenot,
Pieter Tieghem, directeur

Nieuws

Tournee Muziekatelier – 10 juni 2021

De klassen muziekatelier presenteren met trots “Tournee muziekatelier”! Kijk op zaterdag 12 juni om 19u naar dit online miniconcert via deze link. Leerlingen uit Veurne, Koksijde, Oostduinkerke, De Panne, Alveringem en Nieuwpoort geven het beste van zichzelf. Geniet van een gevarieerde waaier van liedjes, vol enthousiasme opgenomen tijdens de les, en voel je even een vlieg in de klas! De opname blijft ook nadien nog beschikbaar op deze website.

 

Kijk hier naar het eerste online Galant concert! – 28 mei 2021

Tijdens Galant 2020, het feestelijke slotconcert van onze laatstejaars, was er van corona nog geen sprake. De editie van 2021 verliep net even anders. Het publiek werd omgeruild voor heel wat camera’s en technische ploegen, maar het resultaat is ronduit indrukwekkend te noemen. Nu zaterdag 29 mei om 20 uur kan je het concert hier live volgen! Kijkt u liever op Vimeo zelf dan kan dit via deze link.

 

Start Inschrijvingen – 26 mei 2021

De online inschrijvingen zijn gestart! Inschrijven kan via mijnACADEMIE en op deze website vind je alle praktische info en de nieuwe uurroosters.

Ondervind je moeilijkheden om in te schrijven, dan kan je het secretariaat contacteren. Liefst per mail maar er is ook telefonische ondersteuning: van maandag tot donderdag van 14 tot 20 uur en op vrijdag van 14 tot 18 uur. […]

Aankomende activiteiten

Facebook