Home2020-11-26T18:28:51+01:00

Welkom

Welkom op de website van StAPwest, de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek. Een nieuwe naam, een nieuw logo, een vernieuwde site voor een gevestigde waarde: de Stedelijke Academie voor Muziek, Woordkunst en Dans van Veurne.

Waarvoor kan je bij ons terecht? Het plezier dat kinderen, jongeren en volwassenen beleven aan kunst is de voornaamste beweegreden om naar onze academie te komen. De academie biedt op een pedagogisch stevig onderbouwde wijze een kwaliteitsvolle artistieke vorming in podiumkunsten aan: muziek, woordkunst en dans. De academie respecteert de eigenheid van elke leerling, streeft naar de grootst mogelijke differentiatie van elke leerling, besteedt ook veel aandacht aan kunstbeleving in groepsverband en stimuleert de leerling tot deelname aan het culturele leven.

Heb je interesse? Wil je weten welke cursussen je allemaal kan volgen? Wil je weten wie we zijn? Wil je ons artistiek pedagogisch project kennen? Wil je onze visie kennen? Ga dan een kijkje nemen via het Artistiek pedagogisch project, de pagina’s MuziekWoordkunst en Dans.

Veel surfgenot,
Pieter Tieghem, directeur

Nieuws

Oud-leerling in Concert!

Victor Khaddaj studeerde aan StAPwest Veurne en studeert dit jaar af als master jazzdrum aan het conservatorium van Brussel. StAPwest biedt hem graag opnieuw een podium aan, als try-out voor zijn masterproef. Samen met Wajdi Riahi (piano), Yuxiang Zhang (elektrische gitaar) en Louise van den Heuvel (elektrische bas) brengen ze Victor’s eigen composities, geïnspireerd door verschillende hedendaagse jazzmuzikanten zoals Gerald Clayton, Ambrose Akinmusire en Shai Maestro.

Het concert gaat door op zaterdag 4 juni om 20u in City Nieuwpoort. Tickets kosten €5 (academiepasje gratis) en kan je reserveren via deze link.

[…]

Blazersfestival in StAPwest!

Op zaterdag 30 april bundelen de blazers van onze academie en muziekverenigingen uit Veurne, Koksijde, Nieuwpoort, Oostduinkerke en De Panne de krachten. Deze unieke première kan je gratis komen bekijken om 11u in Furnevent (Nijverheidsstraat 8, Veurne). In het eerste deel komen onze leerlingen aan bod, in het tweede deel brengen alle muzikanten samen 2 feestelijke werken. Heel graag tot dan!

Aankomende activiteiten

Facebook