Veelgestelde vragen

Wanneer gaan de lessen door?

Het uurrooster van de klassikale vakken vind je hier. Voor het lesuur van je individuele vak (instrument of woord in de vierde graad), zal je vakleerkracht contact opnemen.
Nieuwe leerlingen muziek kunnen gedurende maand september proeven van verschillende instrumenten. Op 1 oktober starten de lessen van het door jou gekozen instrument definitief. Je wordt hiervoor gecontacteerd door jouw leerkracht.

Hoe kan ik inschrijven?

Inschrijven en betalen kan enkel online via deze link. Je kiest meteen waar en wanneer je de klassikale vakken volgt. Voor het lesuur van je individuele vak (instrument of woord in de vierde graad), zal je vakleerkracht contact opnemen.

Heb je moeilijkheden met online inschrijven? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het secretariaat.

Hoeveel kost een opleiding per schooljaar?

  • Van 6 tot 17 jaar betaal je €79, heb je recht op verminderd inschrijvingsgeld, dan betaal je €55.
  • Van 18 tot 24 jaar betaal je €145, in deze leeftijdscategorie heb je geen recht op verminderd inschrijvingsgeld.
  • Ben je 25 jaar of ouder dan betaal je €330, heb je recht op verminderd inschrijvingsgeld, dan betaal je €145.

Bij deze bedragen zit een werkingsbijdrage van €10 inbegrepen. Extra kosten verschillen per domein en per opleiding (hand- of werkboeken, huurinstrument…)

Wanneer heb ik recht op verminderd inschrijvingsgeld?

De voorwaarden om hieraan te voldoen vind je via deze link. Je betaalt bij inschrijving eerst het volledige inschrijvingsgeld, na controle door het secretariaat van het attest wordt de vermindering teruggestort op jouw rekening. Ondervind je hierdoor problemen, aarzel dan niet om contact op te nemen met het secretariaat.

Ik wil een instrument leren bespelen. Moet ik dat onmiddellijk kopen?

Nee. Via StAPwest kan je ook een instrument huren, je betaalt hiervoor €40 per schooljaar. Piano, (elektrische) gitaar, slagwerk en klavecimbel zijn niet te huur, de meeste andere instrumenten wel. De benodigdheden zoals mondstukken en rieten worden om hygiënische redenen niet verhuurd, maar kunnen wel in samenspraak met de leerkracht aangekocht worden.

De kosten die met het gewone onderhoud van een instrument samenhangen, zijn ten laste van StAPwest. Schade door slechte behandeling of ongeval komen ten laste van de huurder. Alles wordt duidelijk omschreven in het huurcontract waar zowel de leerkracht als de huurder een exemplaar van ontvangen.